Boende

Hos oss kan ni välja att bo i egen husvagn, husbil eller tält och om ni inte har eget boende med er varför inte hyra en stuga eller en stubbe!

Vissa musikkvällar och arrangemang från stan kan höras tydligt till campingen på grund av vårt centrala läge. Detta ligger utanför campingens kontroll och kan upplevas störande.

Campingtomter

Vi har 135 tomter med el och 90 av dem har också kabel-TV. Storleken på tomterna är på 80-100 m². Om ni väljer att bo utan el så har vi två områden med omarkerade platser där det är fri uppställning. Alla tomter har nära till stranden och många har sjöutsikt.

För utskrift finns en PDF-variant som kan hämtas här:
Campingkarta 2022 (PDF)

Campingstugor

Vi har 2 stycken 3-bäddsstugor och 7 stycken 4-bäddsstugor, totalt 9 stugor. Stugorna har våningssängar och tv, saknar wc och rinnande vatten. I stugorna finns kylskåp och kaffebryggare. Städning och sänglinnen ingår ej, men finns att hyra. Sänglinnen kostar 80 kr/set och städning går att köpa för 500 kr, beställ dagen innan i receptionen.

Utrustning: Täcken, kuddar, porslin, bestick, diskutrustning samt städutrustning.
Rökning ej tillåten.
I tre av stugorna är det tillåtet med husdjur.
Nära avstånd till servicehus.

Stubbar

Vi kan erbjuda två typer av stubbar som vi hyr ut.

Våra stubbstugor bokas via mail info@karlsborgscamping.se eller telefon 0505-120 22.

Storstubben ”Björnen”

I storstubben som vi döpt till ”Björnen” finns sex stycken bäddar, pentry, microvågsugn, kaffebryggare, porslin & bestick, mathörna, diskbänk, kyl med frysfack, varmt och kallt vatten, elektrisk uppvärming, TV, duschrum, wc, sovloft och möblerad solaltan på taket. Härifrån är utsikten över Vättern (ca 100 meter österut) och Bottensjön, endast 10 meter från stubben, hänförande!

På den nedre altanen finns en grillplats med bord och bänkar.

Städning och sänglinne ingår ej. Sänglinne 80 kr/set. Städning 1000 kr, bokas dagen innan i receptionen.

Stubben ”Älgen”

Denna stubbe är lite mindre än ”Björnen”, men luftig och byggd i ett plan. Stubben är handikappvänlig och har 4 bäddar plus en utdragsbädd. Precis som i storstubben finns pentry, microvågsugn, kaffebryggare, porslin & bestick, mathörna, diskbänk, kyl med frysfack, varmt och kallt vatten, elektrisk uppvärmning, TV, duschrum, wc och möblerad altan med grillplats.

Städning och sänglinne ingår ej. Sänglinne 80 kr/set. Städning 1000 kr, bokas dagen innan i receptionen.

”Stubbfakta”

Vår största stubbe är 5 160 år gammal och trädet som stod på stubben var 310 meter högt när vi fällde det. Motorsågen som användes är specialbyggd och har ett svärd som är 9,5 meter långt. Det krävdes 6 man för att hålla sågen. När stocken sågats upp till plankor kommer virket att räcka till en gångbro som sträcker sig över Vättern, från Karlsborg till Motala.

Stubben som blev kvar har vi urholkat med moraknivar och spånen som blev över räcker till att värma upp alla Karlsborgs hus i 3 år!

Många av Tivedens troll har ställt sig på kö för att bo här men vi har bestämt att stubbarna i första hand är till för våra mänskliga gäster!

Om du ser ett Tivedstroll stryka runt stubben när du bor där, säg till oss i receptionen, så ser vi till att det förpassas tillbaka till skogen igen. (De stora stenarna i stubbens rötter var Tivedstroll som inte kom iväg i tid, för när solen går upp och lyser på ett troll förvandlas det till en sten, men det visste du väl redan).

Mer info om stubben (PDF)